Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Aynı aktiviteleri yapmaktan sıkıldığınızı mı düşünüyorsunuz? O halde size harika bir tavsiyemiz var: macera parkları! İstanbul’da her geçen gün sayısı artan bu parklar, şehir stresinden kaçmak ve aile veya arkadaşlar ile keyifli vakit geçirmek için mükemmel bir seçenek haline geldi.

Bu parklar, bazen yapay olarak oluşturulmuş mekanlarda bazen de ağaçların arasında kurulu alanlarda bulunuyor ve içinde bulunan hem doğa oyunları hem de kurgu oyunları ile sınırsız seçenek sunuyor. Macera parklarına gidenler, yükseklik korkusunu aşmak, problem çözmek gibi konulara odaklanarak stresi geride bırakır ve kendilerini yenilenmiş hissederler. İşte İstanbul’da dolu dolu bir gün geçirebileceğiniz bazı macera parkları.

Highdosepark

Macera parkı sevenlerin uğrak noktalarından bir tanesi de Anadolu Yakası Aydos Ormanı’nda bulunan Highdosepark. Burada yüksek ip parkuru, zip-line gibi etkinliklere katılarak keyifli bir gün geçirmeniz mümkün.

Adres: Uğur Mumcu Mahallesi, Samandıra Caddesi, Aydos Ormanı 3.Kapı, Yakacık- Kartal/ İstanbul

Forestanbul

Türkiye’nin en büyük açık alan macera ve etkinlik parkurlarından bir tanesi olan Forestanbul’da; yüksek ip parkuru, tırmanma duvarı, zip-line, dev salıncak, serbest düşüş gibi birçok etkinlik türü bulunuyor. Aynı zamanda bu yer 65.000 m² gibi oldukça iddialı bir alana sahip. Burada her yaş grubundan insanın gün boyu kaliteli vakit geçirmesi mümkün. Pazartesi günleri hariç haftanın her günü hizmet vermekte olan bu yerde, günde üç seans yapılıyor. Fiyatlar etkinliklere göre değişiyor. Gitmeden rezervasyon yapılması gereken tek bölüm ise yüksek ip parkuru.

Adres: Mithatpaşa Mahallesi, Davutpaşa Caddesi, Çiftalan Kemerburgaz Yolu, Kurt Kemeri Mesire Alanı, Kemerburgaz- Eyüp/ İstanbul

Kaynak: http://forestanbul.com.tr

Küçükçekmece Soğuksu Macera Parkı

Şu anda kısıtlı sayıda olsa da İstanbul’da bazı belediyeler macera parkları inşa etmeye başladı. 41 dönümlük Soğuksu Çamlığı’nın yeniden düzenlenmesi ile oluşturulan Küçükçekmece Soğuksu Macera Parkı, macera parkı sevenlerin gidebileceği bir başka alternatif.

Adres: Cumhuriyet Mahallesi, Bağyolu Sokak, No:10, Küçükçekmece/ İstanbul

Macera Kulesi

Bakırköy’de bulunan Macera Kulesi’nde 120 farklı oyun seçeneği mevcut. Etkinlikler arasında ise tırmanma duvarı, yüksek halat parkuru, zip-line, bulut salıncağı ve çocuk oyun parkuru bulunuyor. Macera İstanbul’a gelirken, grup değilseniz geleceğinizi önceden bildirmenize gerek olmuyor.

Adres: Çırpıcı Şehir Parkı, Marmara Forum karşısı, Bakırköy- Osmaniye/ İstanbul

Kaynak: http://macerakulesi.net/10/Album/GALERI/tr#

İncekum Macera Park

Türkiye’nin en uzun macera parklarından bir tanesi olan İncekum Macera Park, 177 dönümlük bir arazide bulunuyor. Burada gün içinde farklı zorluk seviyelerine göre 49 farklı oyun oynayabilir ve adrenalin dolu dakikalar geçirebilirsiniz. Parkur oyunlarının yanı sıra okçuluk, ata binme, ATV safari, paintball gibi etkinliklere de katılabilirsiniz.

Adres: Karakiraz Köyü, İncekum Mesire Alanı, Şile/ İstanbul

Kaynak: http://www.macerapark.com/galeri/

Xtrem Aventures İstanbul Macera Parkı

UNIQ İstanbul içinde, 2015 yılında 8.000 metrekarelik orman üzerine kurulan Xtrem Aventures Türkiye’de; ip parkuru, ağ parkuru, zip-line ve quick jump gibi birçok aktivite türünü bulmanız mümkün.

Adres: Huzur Mahallesi, Maslak Ayazağa Caddesi, No:4, Sarıyer/ İstanbul (UNİQ İstanbul

Vialand

Vialand içerisinde 7’den 70’e ailece eğlence sunan Tema Park ise 120 bin metrekarelik bir alanda konumlanıyor. Ziyaretçileri görkemli masalsı şatosu ile karşılayan Vialand Tema Park’ta, 3 saniyede 110 kilometre hıza çıkan, dünyanın en iyi 4. Roller Coaster’ı “Nefeskesen, 50 metreden adrenalin dolu bir iniş yaşatan “Adalet Kulesi”, King Kong, Viking gibi heyecan dolu eğlence üniteleri ve 20 milyon dolarlık yatırımla, özel olarak 4 bin metrekarelik bir alana kurulan, “Fatih’in Rüyası” gibi 30’u aşkın ünite misafirlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Adres. Yeşilpınar Mah. Şehit Metin Kaya Sok. No:11/1 İdari Ofisler 34065 Eyüpsultan/ İSTANBUL

Kaynak: https://vialand.com/

 

Leave a comment

Close